Meer dan de som der delen

Samenwerkingspartners

Samen is meer dan de som der delen. Samen sta je sterker

Volksuniversiteit Breda wil haar basis uitbreiden en versterken; om ook in de toekomst relevant te blijven. Naast het streven naar groei van het aantal cursisten is ook een doel het aanbod aan cursussen te verbreden en/of te verdiepen, aansluitend op de behoefte van bestaande en nieuwe doelgroepen deelnemers. Met andere woorden makelaar zijn tussen vraag en aanbod, gebruikmakend van de moderne hulpmiddelen.
Sterker dan in het verleden zou Volksuniversiteit Breda willen bewerkstelligen dat partijen die een interessant en actueel aanbod hebben, hiermee naar de Volksuniversiteit komen.

Op veel terreinen zijn kenniswerkers actief die een interessante cursus hebben, of een boeiend betoog kunnen houden, maar niet in staat zijn daar toehoorders en/of cursisten voor te vinden; of geen zin hebben in ‘het geregel’ en/of de administratieve rompslomp; of niet de (ICT) faciliteiten hebben om hun verhaal soepel over het voetlicht te kunnen brengen.

Daarnaast zijn er professionele aanbieders die een aanbod hebben van cursussen dat aanvullend is op het aanbod van de Volksuniversiteit en dat heel graag bij 17.000 potentiële deelnemers van de volksuniversiteit onder de aandacht willen brengen. Indien je interesse hebt om ook partner van ons te worden, of je nu zzp-er bent, iets leuks te bieden hebt of een gerenommeerde organisatie hebt, neem dan contact met ons op. breda@volksuniversiteit.nl.


Waarom kiezen voor ons platform?

  • Stel jouw eigen cursus samen
  • Laat je ont-zorgen: een cursus organiseren was nog nooit zo eenvoudig
  • Profiteer van onze doeltreffende communicatie en marketing
  • Ontmoet andere inspirerende Bredanaars
  • Verdien geld met jouw kennis en kunde.

 

Op dit moment samenwerkingsverbanden met:

Nieuwe Veste

In 2017 verhuisde volksuniversiteit Breda  naar het centrum en kregen zij een kantoor in het gebouw van Nieuwe Veste. Dit droeg bij aan een versteviging van de samenwerkingen tussen beide organisaties.
Regelmatig worden lezingen en cursussen in gezamenlijkheid geprogrammeerd. Voor het verassende programma van nieuwe veste klik hier.  


Postschool

De Postschool is er voor mensen met behoefte aan intellectuele uitdaging waaraan het reguliere aanbod niet kan voldoen. Een aanbod voor mensen die reguliere cursussen moeilijker kunnen bereiken of moeilijk kunnen volgen als gevolg van een beperking, (chronische) ziekte, of zeer hoge leeftijd.
De Postschool is er voor mensen die geïnteresseerd zijn in actualiteit maar ook graag lezen en praten over culturele, sociale, filosofische en geschiedkundige onderwerpen. Graag kennis delen en opdoen in een kleine groep en tegelijk open staan voor nieuwe ontmoetingen. Voor meer informatie klik hier 


Filmhuis Breda 

Filmhuis Breda is een culturele ontmoetingsplek in het centrum van de stad, met arthouse film als motor.  Een podium voor kleinere kwetsbare films, voor avant garde en documentaire. Veel actuele filmproducties die in Nederland in première gaan worden niet in Breda vertoond. Filmhuis Breda wil dat gat dichten. Dit actuele filmaanbod wordt aangevuld met retro-perspectieven en thema-avonden, inspelend op actualiteiten en maatschappelijke onderwerpen. Bovendien steunt Filmhuis Breda jonge filmmakers en geeft hen een podium om hun (korte) films te vertonen.  Voor meer info klik hier