Lesmateriaal, boeken en MijnVu

Lesmateriaal
Wanneer je voor een cursus extra materiaal moet aanschaffen, bijvoorbeeld verf,  papier etc.  staat dat aangegeven bij de cursus onder het kopje extra info.

Je rekent dit direct af in de klas met de docent. De kosten voor lesmateriaal maken nooit onderdeel  uit van de cursusprijs. 


Boeken

De talencursussen

Bij de talencursussen maken de docenten gebruik van diverse boeken. Bij de cursus staat aangegeven welk boek je moet aanschaffen. De kosten daarvoor zijn niet in de cursusprijs  inbegrepen. We streven ernaar om met een boek meerdere niveaus (jaren) te kunnen werken zodat de kosten voor de cursist zo laag mogelijk zijn. Wij raden je aan tot de aanschaf van de lesboeken over te gaan als je zeker weet dat de cursus doorgaat. Het merendeel van de boeken is te krijgen via de diverse boekhandels in Breda maar ook online. 

Je kunt ook gebruik maken van tweedehands boeken. Wij raden wel aan om van tevoren met de docent te overleggen welke editie je dan moet hebben. De lesstof kan van jaar tot jaar verschillen. 

Wanneer de docent zelf een syllabus maakt dan kun je deze direct bij de docent kopen. Je rekent dan ook af met de docent. Het copyright ligt ten alle tijden bij de docent.


MijnVu (Mijn Volksuniversiteit) de digitale leeromgeving

Onze lessen worden klassikaal gegeven. Thuis kun je bij de taalcursussen aan de slag met het gratis digitale leerplatform Mijn Volksuniversiteit van Volksuniversiteit Breda.

Bij aanvang van de cursus krijgen de cursisten via de docent toegang tot de online leeromgeving middels een wachtwoord. De docent kan op het DLP het te gebruiken lesmateriaal voorbereiden en eventuele huiswerkopgaven vermelden.


Cursisten vinden op het DLP hun studiemateriaal, maar ook middels geluidsfragmenten of video’s kunnen zij zich voorbereiden of zich na de les zich nog verder bekwamen.

Dé voordelen van de digitale leeromgeving Mijn Volksuniversiteit op een rijtje

Je kan extra oefenmateriaal vinden

Je hebt je huiswerk overal en altijd bij de hand

De cursisten kunnen elkaar helpen en kennis delen 

Je  kunt altijd en overal leren, het programma is 7 dagen per week 24 uur beschikbaar

Je docent kan je persoonlijke service aanbieden 

Het digitale leerplatform koppelt veilig en probleemloos met andere ICT-systemen-Mijn Volksuniversiteit is een veilige leeromgeving  en door goede privacy en beveiliging zijn je gegevens beschermd. 

Het programma is gebruiksvriendelijk en geschikt voor zowel beginnende als ervaren gebruikers

Aan het gebruik van Mijn Volksuniversiteit zijn geen extra kosten verbonden


Online lesgeven

Als gevolg van Corona zijn veel lessen online gegaan de afgelopen jaren. Wanneer de samenleving weer op slot gaat, om wat voor reden dan ook, en het echt onmogelijk is om fysiek les te geven, in dat uiterste geval worden de lessen online gegeven.

De volksuniversiteit heeft een beveiligde online omgeving via Zoom zodat het volgen van de lessen, maar ook het geven van de lessen door de docenten makkelijk en veilig k